Inspiraatiokahvilla Villa Ruthsissa


Villa Tähden naapurustossa sijaitsee useita kauniita koteja. Kun muutin Kuusaalle, ihastuin ensimmäisenä Kymijoen läheisyydessä sijaitsevaan Villa Ruthsiin.

Ruotsalaisen arkkitehti Gunnar Asplundin suunnittelema, vuonna 1914 Kuusankosken Koskenrantaan rakennettu Villa Ruths on Paula ja Jesse Tervolinin ja heidän kahden pienen lapsen koti ja perheyritys saman katon alla. Yläkerta on rauhoitettu lapsiperheen elämälle ja alakerrassa on juhlatilaa muidenkin tähtihetkille. Pääsimme sisareni kanssa kurkistamaan, miten kauniiksi entisten tehtaanjohtajien kartano on sisustettu.

Ensivaikutelma on tärkeä ja siihen on todella panostettu tässä talossa. Ulko-ovesta sisään tullessa aukeaa näkymä avoimeen aulaan, jonka pääosassa ovat huikaisevan kauniit kaari-ikkunat. Niistä näkyy avaraan puutarhaan. Syysauringon valo heijastaa lattiaan upean kuvion. 


Villa Ruthsin kalustamisen konsepti on ollut suunnilleen sama kuin meidän pikkuisemman Villa Tähden. Avainsanat ovat Tori.fi ja kirpputorit. Tervolinin pariskunta on tehnyt upeita löytöjä: suuria kartanoon sopivia tauluja, komeita huonekaluja ja vanhoja kirjoja, jotka täyttävät yhden seinän kirjastohuoneessa. Yksi talon helmistä on eräästä kuolinpesästä saatu flyygeli, joka haluttiin lahjoittaa arvoiseensa kotiin. Nyt se koristaa Villa Ruthsin kirjastoa ritarihaarniskan valvoessa vierellä.

Sadan hengen juhlatilaisuuksiin taipuvan kartanon sydän on keittiö, joka palvelee arkisin omaa perhettä. Paula kertoo, että he viettävät siellä paljon aikaa yhdessä. Toinen suosikkipaikka on kirjasto, jonka tauluteleviosta katsellaan Pikku Kakkosta kuten muissakin lapsiperheissä.

Ulkoa löytyy erillinen rakennus, jossa on uima-allas sekä pari piharakennusta. Toiseen saattaa tulla tanssitila, toinen (se minun suosikkini) on valitettavasti niin huonossa kunnossa, että sitä ei voi pelastaa.

Villa Ruthsissa on myös kauneushoitola ja saa nähdä, mitä kaikkea tämä rohkea pariskunta vielä tulevina vuosina keksiikään. Siskolleni ja minulle jäi vierailusta hyvä fiilis ja ihania sisustusvinkkejä, muun muassa tapettia oli käytetty kaapin stailaamiseen. Erityiskehut menee vessoille, nekin oli viimeistelty taloon sopiviksi. Niin ja jos järjestän joskus isommat juhlat, pitopaikka on valmiiksi katsottuna.


Kysyin emännältä, että tottuuko tähän kaikkeen. Että tuleeko upeasta ”uusi normaali”, joka ei enää tunnu missään. Paula toteaa, että kolmen vuoden asumisen jälkeenkin hän nauttii joka aamu alakertaan astellessan. Kaunis koti on ehtymätön onnellisuuden lähde.

   




Kommentit

  1. Villa Ruths on kyllä helmi. Ja meillä on se ihanuus,että saadaan ihastella kartanoa omasta Villasta käsin joka päivä. Onhan tämä upein mahdollinen asuinalue!!

    VastaaPoista
  2. Villa Ruths on kyllä helmi. Ja meillä on se ihanuus,että saadaan ihastella kartanoa omasta Villasta käsin joka päivä. Onhan tämä upein mahdollinen asuinalue!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kauneutta ja kartanoelämää

Super-Hessu ja muita taikavoimia

Iso onni pienestä tilasta