Villa Tähti sai sisäänsä tarinoita

Kun talokaupat oli tehty, oli vuorossa yksi herkullisimmista jutuista: uusien huonekalujen ja sisustustavaroiden hankinta. Ja mikäs sen parempi paikka tehdä löytöjä on kuin tori.fi?

Vanhan talon sisustuksessa ei toimi uutuuttaan kirkuva Ikea, huonekaluissa saisi olla ajan patinaa, eikä pikku kolhut pöydän pinnassa haittaa. Talon toisen omistajan siskoni kanssa päätimme, että ostamme mahdollisimman paljon kierrätettynä. Näin saamme Villa Tähteen myös monta uutta tarinaa, joita muistella.

Esimerkiksi sängynpäätyni entiset omistajat luopuivat siitä kympillä (tarjosin toisen kympin kotiinkuljetuksesta), koska olivat lähdössä kolmen vuoden työkomennukselle Jerusalemiin. Kaksi suloista Pentikin tuolia muutti meille 25 eurolla, oli tullut edellinen koti liian ahtaaksi ja jostain piti luopua. Makuuhuoneeseeni löytyi ihana peili ja siihen sopiva lipasto kahdesta eri osoitteesta. Minusta näyttää siltä, että ne olisivat aina kuuluneet yhteen. 

Parhaimmat Tori-löydöt teimme Helsingin alueelta, siellä ihmiset uudistavat nopealla kierrolla kodin sisustusta. Pari punaista sohvaa, lipastoja, kirjahylly, mattoja, verhoja ja lamppuja. Mitä kaikkea herkkua sitä muutamalla kympillä irtoaakaan?Ihanaa, että ihmiset pistävät tavaroitaan myyntiin ja antavat niille mahdollisuuden päästä uuteen kotiin paraatipaikalle.

Jykevä ruokailupöytä löytyi 50 eurolla Mäntsälästä kapean tien päästä, jonne ajo pakettiautolla sai pulssini hakkaamaan reilusti yli rasvanpolttotason. Hyväntuulinen herra kertoi pöytää luovuttaessaan, että vaimo haluaakin nyt yhdeksän vuoden käytön jälkeen ruskean tilalle valkoista atmosfääriä. Meidän onni on tuo vaihtelunhaluinen nainen, jonka aviomies vielä lahjoitti kiinnitysliinan kuorman kiinnitykseen. Ei nimittäin ollut kukaan huomannut kertoa meille, että kuorman pitää pakettiautossa sitoa kiinni?

Pakettiauton vuokraus sujui kätevästi Kouvolan Veturi-kauppakeskuksen lähellä sijaitsevasta Pakupaku.fi-liikkeestä. Saimme toukokuun viimeisenä viikonloppuna toteutettuun Helsingin keikalle punaisen pakun, ihanan naisellisen värisen tilaihmeen. Vuokrausfirman toiminnasta täydet pisteet, auton varaus sujui näppärästi tekstarilla ja kaikki toimi hienosti. 


Vuokrapaku tuli tarpeeseen myös viime viikonloppuna, kun ostimme K-raudasta pihasaunaan kiukaan ja ulkogrillin. Kaupan järjestämä kuljetus olisi onnistunut vasta viikolla ja olisi maksanut paljon enemmän kuin Pakupakun vuokraus. Nyt sain tavarat saman tien siirtymään kotitontille parissa tunnissa. Ei pohjalainen malta montaa päivää odottaa, kun on työvimma päällä.

Helsingin tavaroiden hakukeikka oli hauska kokemus. Kahdeksan tuntia kului siivillä, kun kiersimme siskon kanssa noutamassa huonekaluja eri puolelta pääkaupunkiseutua. Muuttokuormaan pakattiin myös suvun perintönä kulkeneet tuolit, astioita ja pari polkupyörää, joilla voimme sitten tutustua uuteen asuinpaikkaamme. Vielä jäi tavaraa yhteiseen Helsingin asuntoomme odottamaan toista paku-turneeta, jonka teemme heinäkuun alussa. 

Niin sitä vain kehittyy, kun oikein kovasti tahtoo. Entinen Outi ei olisi muutama vuosi sitten uskaltanut ajaa edes henkilöautolla Helsingissä. Parin vuoden takaisen Euroopan roadtripin jälkeen pakettiauton rattiin oli paljon helpompi tarttua. Vielä kun oppisin peruuttamaan kunnolla, niin se olisi ihan kiva juttu… 

Villa Tähden sisustusta on kartutettu myös paikallisilla kirpputoreilla, täällä Kouvolassa vaikuttaa olevan hyvä tarjonta. Vanhoja astioita, kukkamaljakoita ja kodin tekstiilejä – on mukava tunne, kun talo täyttyy persoonallisista tavaroista pikkurahalla. Täytyy vaan muistaa, ettei shoppailukierre jää päälle. Tai muuten meillä on täällä pihassa pian oma kirpputori.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kauneutta ja kartanoelämää

Super-Hessu ja muita taikavoimia

Iso onni pienestä tilasta