Villa Tähti – elämäni paras matka



Jos joku olisi vuosi sitten kertonut minulle, juuri Euroopasta Tampereelle palanneelle, että sydämeni sykkii Kymenlaaksossa Kuusaalla, olisin purskahtanut nauruun. Tämä minulle tuntematon seutukunta ja siellä oleva satavuotias talo ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen.

 

Olemme sisareni kanssa reissanneet paljon yhdessä: seilanneet muun muassa Malagasta Helsinkiin ja loistoristeilleet Karibialla. Takana on tuhansia yhteisiä ajokilometrejä Euroopassa ja kokemusta on myös vasemmanpuolisesta liikenteestä Irlannissa. 

 

Ja kuinkas sitten kävikään – hurmaannuimme suloiseen taloon Kuusankoskella. Se on antanut meille enemmän kuin monet matkat. Pysyvän yhteisen kohteen, jossa saamme tehdä sisustus-, puutarha- ja ystävyysmatkoja niin paljon kuin ehdimme. Tämä matka Villa Tähteen on ollut huikea kokemus, kaikkien siihen uponneiden eurojen arvoinen. Ja kun on kaksi omistajaa, niin voi sujuvasti jakaa puoliksi niin ilot kuin rahanmenot.

 

Meillä on ollut Villa Tähden remontissa hyvä miesonni, Penttisen miehet ovat hoitaneet kaiken kiitettävästi. Ripa-Rakennuspalvelun kanssa talon ulkovuoraus ja uuden kuistin rakentaminen ovat edenneet mutkattomasti, on helppo luottaa ammattilaisten näkemyksiin. Alan tehdä jo surutyötä sitä päivää varten, kun Risto ja Panu eivät enää ilmestykään aamulla pihalle töihin. Yhteiset huumorilla höystetyt kahvihetket ja monet talopohdinnat ovat täyttäneet mukavasti arkeani.

 

Talon mineriittivuoraus on historiaa ja sitä koristaa nyt kaunis harmaa Siekkelin Sahalta pintamaalattuna hankittu puuverhous. Säästyimme yhdeltä kesän maalauskökältä, ulkorakennuksen kökkä on vielä luvassa.  Villa Tähden ohikulkijoiden kommentit ovat hunajaisia. Tunnustan, eilen kaappasin kadulta yhden naisen pihalle ihailemaan kuistia, onneksi nämä kymenlaaksolaiset ovat sosiaalista väkeä. Eipä olisi hitaampi hämäläinen tai jäykkä pohjalainen niin sutjakkaasti piipahtanut pihallamme kehumisvisiitille.

 



Se kuisti. On uskomatonta ajatella, että pääsiäisenä voisi nauttia kahvit uudella kuistilla. Siitä tulee tämän talon timantti, joka muuttaa myös rakennuksen dynamiikkaa. Painopiste siirtyy toiselle puolen rakennusta, vanhasta ulko-ovesta tulee asukkaiden arkiovi.

 

Muutosten tuulet puhaltavat jo nyt. Aamukahvilla tuli siskon kanssa päähänpisto, että punaiset sohvat saavat lähteä. Olemme ostaneet niin paljon tori.fi:stä, nyt pistetään pari vaihteeksi myyntiin. Ja samalla höyryllä oli hyvä ostaa jo uusi sohva verkkokaupasta, tummanvihreä kaunokainen. Yläkerran aula ja vierashuone voivat toimia myytävien sohvien sijoituspaikkana sen aikaa, kun ne lähtevät uusiin osoitteisiin.



 Villa Tähti on ollut elämäni paras matka myös sen takia, että se on ollut arvokas seikkailu sisaruuteen. Vaikka olemme erilaisia luonteeltamme, meitä yhdistää sisustusmaku, huumori ja kyky tehdä nopeita päätöksiä. Sisaruussuhde on talon myötä entisestään tiivistynyt.

Muistan joskus nuorena 1980-luvulla ihmetelleeni isäni tätejä, Myllymäen sisaruksia Ainoa ja Saimaa, jotka asuivat yhdessä. Että sisarukset ovat noin tiiviisti yhdessä? Meistä tuli sitten tämän vuosituhannen Myllymäen sisarukset, Villa Tähden kunnostajat. Jos ei meistä mitään muuta jää, niin kaunis talo Kuusankosken maisemaan.

 

 

Kommentit

  1. Kiitos hienosta kuvauksesta. Ajatella, että laudoititte talon uudelleen. Onpa lopputulos todella hieno ja tyylikäs. Aivan kuin se olisi aina ollut lautapintainen talo. Kyllä asiantunteva ja kohdetta kunnioittava remontti kannattaa.
    https://www.rakennustoivonen.fi/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kauneutta ja kartanoelämää

Super-Hessu ja muita taikavoimia

Iso onni pienestä tilasta