Sähkötöitä vaille valmis Villa Tähti


Ilmassa on samaan aikaan haikeutta ja riemua. Villa Tähden remontti on loppusuoralla ja oli aika sanoa hyvästit meidän huippumiehille, jota myös Ripa-rakennuspalveluksi kutsutaan.

Joulun alla alkanut vanhan talon uudistusprojekti on nyt kuistin sähkötöitä vaille valmis. Niin ja pihatöitä, se osuus ei varmaan koskaan tule täysin kuntoon. Aina löytyy uusia toteuttamiskelpoisia juttuja puutarhaan.

On tämä kyllä ollut ikimuistoinen case, ei muuta voi sanoa. Todellista vaihtoehtoliikuntaa koronan muuten kangistamassa Suomessa – meillä on ollut siskon kanssa tosi ihana alkuvuosi. Olemme päässeet tutustumaan rakentamisen maailmaan ja siellä vaikuttaviin ihmisiin. 

 

On ollut mielenkiintoista seurata Penttisten miesten yhteistyötä. Risto ja hänen poikansa Panu ovat hyvin hioutuneet yhteen, en ole kuullut kertaakaan mitään riidanpoikasta näiden kahden välillä. Hyväntuulista sakkia nämä kymenlaaksolaiset. Panu saa pisteet myös siitä, että on jaksanut rennolla otteella kuunnella hänen isänsä ja minun muisteluita kahvikupposten ääressä. 

 

Olemme puhuneet kolmistaan paljon myös yrittäjyydestä ja sen haasteista. Kuinka paljon se rauhoittaisi, jos olisi keikkoja tiedossa vähän pitemmällä aikajänteellä. Milloin tietää, että on aika kasvattaa toimintaa vai tietääkö sitä koskaan? Ja markkinointi, mikä sen merkitys on yritystoiminnassa? Elettynä on monta mielenkiintoista hetkeä, taitaa tulla vähän vieroitusoireita, kun miehet eivät enää ilmestykään talolle. Kenelle minä nyt höpöttelen? Onneksi on mäyräkoiramummo Oona, se kyllä kuuntelee makkaranpalan toivossa.

Ulkoseinään aukko parioville

Talon ulkoverhoilusta tuli niin hieno kuin olimme haaveilleet. Viimeisteltyä työtä ja harkittuja yksityiskohtia, mineriittiverhoilu on enää muisto vaan. Puuverhoilun värisävyksi valitsimme hillityn harmaan ja valkoiset nurkkalaudat, mutta minun silmissäni harmaassa on ripaus raikastavaa sinistä.

Jännittävä vaihe oli kuistin sisään jääneen talon ulkoseinän puhkaisu – siskolle lähti Helsinkiin videoita solkenaan operaation joka vaiheesta. Miehiä jännitti, että kuinka paljon purua tulee ulos seinän sisältä ja meitä asukkaita se, miltähän ne siniset ovet näyttävät paikoilleen asennettuna. Juu, purua tuli monta sangollista, onneksi hyvin kuivaa mikä on merkki terveestä talosta. 

 

Ja siniset ovet sopivat niille varattuun tilaan tosi upeasti. Olohuone kasvoi silmissä, kun komerosta tuli pikkueteinen, josta johtaa pariovet kuistille. Nyt näkyy olohuoneen ikkunoista läpi talon. Kuistin ja olohuoneen välisen pikkueteisen maalasimme siskon kanssa vanhalla roosalla. Tuli varmuuden vuoksi ostettua sen verran iso purkki maalia, että maalausurakka levisi muutamiin huonekaluihin ja henkareihin. Vielä olisi vanhaa roosaa maalia jäljellä, tarvitseeko kukaan? 

Ja kuisti, siitä tuli todellinen kaunotar. Vielä on ollut liian kylmä tehdä siellä kirjoitushommia, mutta muutamat kahvihetket olemme rakennusmiesten kanssa siellä jo viettäneet. Ai että, se kuisti on unelmien täyttymys. Varsinkin kun siellä odottaa oma Aulis, joka sulkee syliinsä rentoutumaan. Aulis on siis Parolan Rottingin klassikkokeinu, luonnonvärinen komistus.

 

Yllättävä käänne toi meidän kuistille komean emännänkaapin. Etelä-Pohjanmaalla asuva kaverini oli ostanut torista kouvolalaisen kaapin, joka on ollut Villa Tähdessä säilytyksessä. Yllätyimme iloisesti, kun hän tarjosi sen ostomahdollisuutta. Kannoimme siskon kanssa saman tien emännänkaapin kuistille ja se sopi sinne täydellisesti. Kiitos vielä kerran Piia-Pauliina oivallisesta kaappivalinnasta.

Remonttisuhde jäi tauolle 

Tänään sitten kävi niin, että tiivis suhde katkesi avainten palautusoperaatioon. Vitsailin miehille, että tämähän on kuin seurustelusuhde katkeaisi. Onneksi on sovittuna jo seuraava yhteisprojekti: kesäterassi ulkorakennuksen yhteyteen.

 

Olen iloinen, että laitoin viestiä Facebookin Kuusaa-ryhmään ja kyselin sopivia rakennusmiehiä. Ja että Penttisen Panu oli ainut, joka otti yhteyttä ja tarjosi Ripa Rakennuspalvelua urakkaan. Villa Tähti on heille hyvä referenssi erinomaisella ammattitaidolla tehdystä urakasta. Ja meille se on loppuelämän mittainen ilon aihe – kyllä tätä taloa kelpaa esitellä kauempaakin tuleville vieraille.

Seuraavaksi me Villa Tähden asukkaat suuntaamme katseet pihalle. Kuusankosken Viherpisteestä kävi jo Pekka Enqvist leikkaamassa hedelmäpuut. Nyt odottelemme, että kaivinkoneyrittäjä Pekka Lassi saapuu tontille tekemään loput maatyöt ja tulevalle terassille pohjan. Sitä ennen on hiukan selvitettävää isossa lautakasassa. Eli kyllä täällä puuhaa riittää, leppoisaa hyötyliikuntaa on luvassa koko kesäksi.

 








Kommentit

  1. On upea talo. Noista sinisistä ovista tulee mieleeni Kreikka, Santorini.

    VastaaPoista
  2. Kauniin näköistä. Ja ihanat nuo siniset ovet! Rohkea ja onnistunut valinta. Meillä alkaa rakentaminen tässä kesällä, muutamia rakennuspalveluita vielä mietimme ja lähettelemme tarjouspyyntöjä. Ihanaa päästä aloittamaan urakka.
    https://www.remonttiakaa.fi/

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, että saitte noin hyvin toimivan rakennuspalvelun. Työn jälki on kadehdittavan hyvää ja tyylikästä. Luotettaviakin taisivat nämä miehet olla? Meilläkin pukkaa rakennusprojektia, ja hyvä rakennuspalvelu on hakusessa. https://www.rakennustoivonen.fi/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kauneutta ja kartanoelämää

Super-Hessu ja muita taikavoimia

Iso onni pienestä tilasta