Säteilevä pinkki ystäväni

Ensitapaaminen kesällä 2020 oli vaikuttava: kaunis nainen ilmestyi pinkillä skootterilla Vanhan Kaupalle, Villa Tähden naapurissa sijaitsevaan panimoravintolaan. Päätin saman tien, tuohon naiseen on tutustuttava.

On ihmisiä ja sitten on IHMISIÄ. Siis sellaisia, joissa on lukemattomia kerroksia ja yllättäviä käänteitä. Tällainen positiivinen käänneihminen on Ester Kangasmäki.

 

Kulmakarvojeni palauttaja, esteettinen tyyppi ja aina loistavaa keskustelu- ja bileseuraa. Voiko sitä ystävältä paljon enempää toivoa? Kauneusalan yrittäjänä toimiva Ester taitaa myös silmien kestopigmentoinnit, ripset ja kynnet.

 

Viime kerralla sain kulmakarvojen pigmentoinnissa kuulla, että Ester maalaa myös tauluja. Uteliaana ihmisenä piti tietty päästä niitä heti katsomaan. Kouvolan keskustasta löytyi hurmaava taiteilijastudio, värikkäitä tauluja ja aikamoinen elämäntarina.


Kiltteys kohtasi syövän

Meillä jokaisella on varmaan lähipiirissä ihmisiä, jotka on kuorrutettu kiltteydellä. Välillä tekisi mieli ravistella, että kaikilla on oikeus olla myös vähemmän kiltti. Varsinkin silloin, kun sinua kohtaan käyttäydytään huonosti. On ihan ok, että laittaa rajoja.

 

Esterin kiltteys koki kovan koulun, kun syöpä iski alle neljäkymppiseen. Sädehoitojen aikana ehti miettiä, että mitä ja ketä sitä elämältään oikeasti haluaa. En tuntenut vielä silloin Esteriä, mutta muutaman vuoden takaiset hoidot ovat jättäneet myös hyviä jälkiä. Joku viisas onkin joskus sanonut, että rikki menneet ihmiset loistavat kirkkaimmin elämän jättämistä säröistä.

 

Syöpä onneksi hävisi ja parantumisen kokemuksesta syntyi nainen, joka uskaltaa elää ja etsiä uutta suuntaa elämälleen. Uskon ja toivon, että taiteilija Säde Esterin tauluille löytyy ostajia. Oli myös ihana huomata, että tuosta meidän taideillasta lähti liikkeelle hyvää virtaa: Esterin ystävä järjesti tauluille ensimmäisen näyttelyn Korian ABC:llä.

Luovuus on lähtenyt lentoon, se näkyy myös Esterin Facebookissa:


Enkeli kuin jalokivi

Neiti Ametisti Istuu rauhassa ja turvassa omassa keinussa. Jalat sievästi sylissä, 

kädessään höyhen, joka on kohta jonkun muun sylissä. Viestinä: ”On meitä”. 







 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kauneutta ja kartanoelämää

Super-Hessu ja muita taikavoimia

Iso onni pienestä tilasta